Selma van Dijk Violist

Biografie

Van Conservatorium naar presentatrice op tv. Hoe bijzonder een carrière kan verlopen.

Na het behalen van haar HAVO-diploma ging Selma studeren aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak klassiek viool. In 1994 studeerde zij af als Docerend Musicus. Samen met haar vader, pianist Louis van Dijk, trad zij jarenlang op in de Nederlandse theaters, als violiste en zangeres. Zo ook bij de laatste tournee van De Gevleugelde Vrienden, The Circle of Life. 

Inmiddels was Selma ook achter de schermen aan het werk bij het RTL Nieuws, als autocue-operator en regie-assistente. In 1998 werd zij gevraagd voor een screentest en dat bleek een schot in de roos, ze werd presentatrice van Vijf in het Land. Toen dat programma stopte in 2003 maakte zij de overstap naar SBS6, naar Hart van Nederland. Ook heeft zij nog enige jaren Shownieuws gepresenteerd. In 2013 maakte Selma voor SBS6 de documentaire “Hart voor Hanukkah”, over het kindertehuis in Ghana waar zij ambassadeur voor is.

Voor Net 5 sprak Selma meerdere documentaires in.

Ook volgde zij verschillende acteerworkshops, voice-over trainingen en kleinkunstworkshops.

Selma van Dijk

Muziek maken is nog steeds een grote passie van Selma, eigen liedjes maken, viool spelen, zingen en piano spelen. Haar grote droom is om ooit nog eens een eigen kleine theatershow te maken. Waar vooral ook veel gelachen moet worden, want gevoel voor humor en relativeringsvermogen zijn haar niet vreemd.